That Kind of Sweet Things

That kind of sweet things won’t give me anything,

Neither warmth nor cold,

Neither strength nor weakness,

Neither sad nor happiness.

 

That kind of sweet things won’t brought me anywhere,

Neither left nor right,

Neither up nor down,

Neither here nor there.

 

That kind of sweet things won’t set me back,

That kind of sweet things won’t burn me out,

That kind of sweet things won’t put any harm on me,

Because with it or without it,

That kind of sweet things will only remain as my past.

 

If you take from me that kind of sweet things,

I will neither moan nor cry,

I will just stand by here and say,

Life must go on, baby!  Yes, Life must go on!

Even if I no longer have your kind of sweet things.

top_Narcissus_flower_picture

Advertisements

INTJ (Strategist) Personality Type

 

About the INTJ
Expert Quotes & Links

 

“…approach reality as they would a giant chess board, always seeking strategies that have a high payoff, and always devisingcontingency plans in case of error or adversity.”

“…observer, values solitude, perfectionist, detached, private… does not talk about feelings, hard to impress, analytical, likes esoteric things…”

– Jung Type Descriptions (INTJ) (similarminds.com)

“To outsiders, INTJs may appear to project an aura of “definiteness”, of self-confidence. This self-confidence, sometimes mistaken for simple arrogance by the less decisive, is actually of a very specific rather than a general nature; its source lies in the specialized knowledge systems that most INTJs start building at an early age. When it comes to their own areas of expertise — and INTJs can have several — they will be able to tell you almost immediately whether or not they can help you, and if so, how.”

– INTJ Profile (TypeLogic)
“At work, INTJs use their conceptual strengths to analyze situations and then develop models to understand and anticipate through relentlessly to reach their goals. They will continue on with their plans, even in the face of adversity and data that might suggest to other more practical types that their goals are no longer feasible. By nature, INTJs are independentindividualists.”

– INTJ – The Free-Thinker (Lifexplore)

“INTJs are natural leaders, although they usually choose to remain in the background until they see a real need to take over the lead. When they are in leadership roles, they are quite effective, because they are able to objectively see the reality of a situation, and are adaptable enough to change things which aren’t working well. They are the supreme strategists – always scanning available ideas and concepts and weighing them against their current strategy, to plan for every conceivable contingency. ”

– Portrait of an INTJ (The Personality Page)

Learn Singlish a Bit! :-)

Singlish or Singaporean English is a common daily spoken english in singapore, with a different colloquial and accent from commonly used native english language.

This language is pretty unique, and although it is based on english words but some of the vocabulary also mixed with another language such as Malay, Tamil and Hokkien, as it also represents the dynamic community in Singapore 🙂

Interestingly, some of the english words here also have slightly different meaning and use in Singlish.

Well, having opportunity to stay here, make me learnt some interesting vocabs which worthed to be shared (some of them refers to wikipedia.org), so Enjoy this! 😉

  • “Can follow anot?” : follow here means come along or accompany instead of  come after in sequence
  • Having here : means same with “Eat In” in the standardized English
  • Blur like sotong: means extremely clueless
  • lightbulb: kalo di Indo ni sama dengan ‘obat nyamuk’..hehehe 🙂 ternyata mereka juga punya istilah semacam ini, contoh penggunaannya “you two go ahead lah I don’t want to be lightbulb.”
  • Mugging: Studying (Common expression amongst all students)
  • Got problem ah? : Do you have a problem

This singlish language is so unique and sometimes after a while u can get used into it as it is not so difficult to understand, especially if u are from malay or indonesia. The bad thing is, this language does not have good grammatical expression, as it often mix up with another language so grammar is not a very important factor in this Singlish.

The government of Singapore itself is really concern about the use of English in their society and they also have good movement towads better english.

It was launched by then Prime Minister Goh Chok Tong on 29 April 2000. The purpose was to ensure that Singaporeans can recognise the importance of speaking Standard English and also to encourage them to use it. the Speak Good English Movement aims to build a sense of pride that Singaporeans can speak good English, as opposed to Singlish, as well as to check the trend where Singaporeans use Singlish as a way of identifying themselves. Instead, it envisions a brand of grammatically correct English, different from Singlish, to be linked with the unique Singaporean identity.

Wow, i just wondering..kapan ya Indonesia bisa kayak gini..dan kita warga negaranya bisa pintar berbahasa inggris, hmmph..(*cuma bisa napas panjang dan berdoa mudah-mudahan saja).

lanjutin mugging dulu ah..(*hahaha)

see ya in the next post 🙂

Whats Happened with Friendster?

Berawal dari iseng-iseng buka web yang mungkin udah bertahun-tahun ga pernah dibuka. yaitu http://www.friendster.com

Saat membuka halaman web tersebut, saya sempat terkaget-kaget, karena ternyata saat ini web tersebut telah berubah total menjadi situs game yang terhubung dengan FB.

Hmm..padahal kalo ingat beberapa tahun yang lalu, friendster merupakan situs jejaring sosial yang sangat populer, sebelum ada facebook. Situs ini merupakan salah satu generasi awal pelopor jejaring sosial di internet.

Pertanyaannya, kok bisa yaa??

Jawabannya (*kalo menurut saya tentunya ^-^):

adalah kurangnya INOVASI!

Mengutip wikipedia, yang dimaksud dengan inovasi adalah:

The term innovation derives from the Latin word innovatus, which is the noun form of innovare “to renew or change,” 

FS kalah dengan FB karena FB selalu berusaha mengembangkan situsnya sesuai dengan keinginan dan kebutuhan para usernya, Selain jadi ajang eksis-eksisan 😛 FB juga memungkinkan penggunanya untuk berkomunikasi dan terus memantau perkembangan teman-teman mereka.

FS pada saat itu sebenarnya juga sudah berusaha membuat fitur semacam FB yaitu mengenai update status, namun karena FB menawarkan fitur yang lebih fleksibel dan menarik, maka banyak orang meninggalkan akun friendsternya demi beralih ke Facebook.

Saat ini bahkan lebih miris lagi nasib situs friendster. Sekitar tahun 2009, situs ini dijual kepada perusahaan Malaysia MOL dengan harga 40 juta dollar (dimana ini dibawah harga ekspektasi yang seharusnya). Kemudian pada tahun 2011, MOL mengumumkan bahwa perusahaan akan mendownload semua gambar di Friendster dan akan dihapus.

Saat ini nasib friendster hanyalah sebuah situs game online yang terhubung dengan facebook, jadi bisa dikatakan bahwa MOL pada akhirnya hanya sekedar membeli sebuah domain seharga 40 juta USD. Wow..segitu mahalnya hanya untuk sebuah domain, ckckck….

Dari sini kita bisa menyimpulkan bahwa Inovasi itu sangat penting,

Saya jadi teringat akan sebuah hadis yang menurut saya ini juga mengajarkan kita untuk selalu berinovasi dan membuat improvement setiap saat:

‘YOUR TODAY MUST BE BETTER THAN YESTERDAY, OR ELSE YOU HAVE DETERIORATED’. THIS HADITH TEACHES US TO CONTINUALLY WORK AT IMPROVING OUR STATE AND CONDITION… PHYSICAL, MENTAL, EMOTIONAL, SPIRITUAL, PROFESSIONAL, INTELLECTUAL, …

Semoga kita semua bisa menjadi continuous improvement personality ga’ cuma di teori kaizen aja (#apa seeh..)

Amiin.

Singapore,

October 18, 2011 6:23 PM